Pihatyöt

Pihasuunnittelu

Viherrakentaminen aloitetaan aina pihasuunnittelusta. Ensin pihasta tehdään luonnos, jonka pohjalta päätetään yhdessä asiakkaan kanssa lopullinen suunnitelma. Suunnittelun lähtökohtia ovat asiakkaan toiveet sekä alueen käyttötarkoitukset ja ominaisuudet. Tarjoamme myös neuvontaa pihasuunnitteluun liittyvissä asioissa.

Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty

Pihasuunnittelussa otetaan huomioon myös lopullisen viheralueen käytännöllisyys. Hyvä viheralue on toimiva ja ekologinen. Esimerkiksi lehtipuut voidaan asetella niin, että kesällä puu varjostaa ikkunaa kuumuudelta ja talvella päästää auringonpaistetta sisätiloihin. Lisäksi kulkuväylät suunnitellaan kulutuksenkestäviksi ja istutukset sen mukaan, kuinka paljon asiakas on valmis hoitamaan pihaa.

Vanhan pihan kunnostus

Onko pihasi jäänyt vaille huolenpitoa tai ilman lopullista toteutusta? Myös hyvin hoidettu piha kaipaa välillä pientä piristystä ja remonttia. Piha ja Rakennus OL auttaa sinua tekemään pihastasi unelmiesi viihtyisän paratiisin.

Vanhan pihan kunnostus aloitetaan huolellisella suunnittelutyöllä. Kunnostussuunnitelmassa otetaan huomioon jo olemassa oleva kasvillisuus, ympäristö ja rakennukset. Kunnostussuunnitelman vihertyöt voidaan jaksottaa pidemmällekin aikavälille. Pihan kunnostus on hyvä tehdä esimerkiksi sadevesijärjestelmän, pintavesin ohjaamisen tai pihavalaistuksen parantelun yhteydessä.

Maanrakennus

Pohjatyöt ja pihan perustusten tekeminen on yksi viherrakentamisen tärkeimmistä vaiheista. Pohjatöihin kuuluu maanrakennusta, kuten maamassojen vaihtoa, siirtoa, maaston muotoilua ja pohjavesien ohjausta. Pohjatöiden jälkeen maan pinta katetaan kivillä tai nurmikolla.

Istutukset puutarhan ilo ja elo

Kauniit istutukset kruunaavat viheralueen. Piha ja Rakennus OL tarjoaa pihan kauneimmat kukat ja kasvit. Istutamme kasvit huolellisesti pihasuunnitelman mukaan. Meiltä saat myös puut, pensaat ja nurmet.

Siirto- ja kylvönurmet

Siirtonurmi on helppo ja edullinen ratkaisu. Siirtonurmi on lisäksi nopea asentaa, eikä nurmikon kasvua tarvitse odotella. Kylvönurmen istuttaminen on syytä huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jolloin pihan perustukseen tulee valittua oikeat maa-ainekset

Kiveykset

Piha ja Rakennus OL tarjoaa näyttävät ja kestävät kiveykset. Teemme käytävät, reunukset, portaat ja pengerrykset makusi mukaan. Meiltä löytyy monia eri kivimateriaaleja, kuten muun muassa sorat, hiekat, murskeet, sepelit, kivituhka, täytemaat, seulottu multa

Luonnonkiveys

Luonnonkiveykset rakennetaan luonnosta hankitusta kivimateriaalista. Luonnonkiveys luo pihaan hyvin kaunista ja yksilöllistä ilmettä. Luonnonkiveykset ovat kulutuksen- ja säänkestäviä.

Pihatyöt

Meiltä saat myös muut alan ammattitaitoa vaativat pihatyöt, kuten kivetykset, laatoitukset, terassit, vihertyöt jne.

Puutarhatuotteet

Valikoimiimme kuuluu alla mainitut puutarhatuotteet. Tarjoamme muun muassa laadukkaat kivituotteet, kuten pihakivet, terassit puusta, kivestä ja puukomposiitista, sekä tietysti kaikki kasvit. Voit tiedustella lisätietoja soittamalla.

Pihakivet

Monipuolisesta valikoimastamme löydät useita eri kivimateriaaleja. Valikoimiimme kuuluu muun muassa betonikivet, graniitit ja luonnonkivet

Viherrakentaminen

Viherrakentaminen lisää piha-alueen viihtyvyyttä ja kiinteistön arvoa. Piha ja Rakennus OL tarjoaa puistojen, koristepuutarhojen, pihojen sekä muiden viheralueiden rakentamista, kunnostusta ja hoitoa.

Meiltä löytyy viherrakentamiseen tarvittavat nykyaikaiset laitteet ja välineet. Käytämme työssämme ainoastaan laadukkaimpia materiaaleja. Meiltä saat oikeantyyppiset mullat ja lannoitteet sekä kauneimmat kukat ja kasvit.

Kotitalousvähennys

Piha ja Rakennus OL:n piha- alueen ja puutarhan hoitopalveluista olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Esimerkiksi, jos työ maksaa 500 € (alv. 24%) säästät verovähennyksillä jopa 200 €. Maksat palvelusta vain 300 €. Kysy lisää tarjousta pyytäessä.

Verovähennyksen vuosittainen enimmäismäärä on 2 250 €.

Seuraavat työt voidaan katsoa tavanomaiseksi kotitaloustyöksi, jos ne ovat osa vähennykseen oikeuttavaa tehtävää, esimerkiksi kodinhoitajan työtä: piha- alueen ja puutarhan hoito

Tavanomaista kotitaloustyötä eivät ole esimerkiksi seuraavat työt: jätteiden kuljetus, likakaivon tyhjennys, erityistä ammattitaitoa vaativa suunnittelutyö, jonka tekee esim. sisustussuunnittelija, arkkitehti, insinööri tai muu vastaava henkilö.

On suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot kotitalousvähennyksestä verottajan verkkosivuilta tai ottaa yhteyttä verotoimistoon varmistaakseen vähennyksen ehdot ja rajoitukset. Voit tutustua tarkemmin aiheeseen vero.fi

Tässä oli Piha ja Rakennus OL:n tarjoamat pihatyöpalvelut Pyydä tarjousta numerosta 0415450088 ja sähköpostilla osoitteesta olli(at)pihajarakennus.fi